ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βηθλεέμ-Γαλιλαία--Ιορδάνης Ποταμός-Πανάγιος Τάφος-Ναός της Αναστάσεως -Γεσθημανή-Τέλ Αβίβ-ΙΣΡΑΗΛ

ΑΠΟ 480 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 13.00.  Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 (A3-7117) με άφιξη στις 15.40  
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 15.00.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean (A3-924) στις 17.00, με άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.  Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.   Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά».   Το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ, από τον Οίκο Αγ. Βερονίκης,  θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας, το σημείο συναντήσεως Του με την Παναγία μας, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών, το ονομαζόμενο «Πραιτώριο». Συνεχίζουμε για την Βηδεσδά ή Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας.  Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.  Εδώ θα πρσοκυνήσουμε ευλαβικά την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας.   Επίσκεψη στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας του Χρσιτού μας από τον Ιούδα και ο Βράχος της Αγωνίας.  Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Από τους πρόποδες του Όρους των Ελαιών θα θαυμάσουμε την Χρυσή ή Βασιλική Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε στην Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη της Τιβεριάδος και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ.   Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την Προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος.  Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό και μετάβαση στην Ιερά Μονή Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και συνεχίζουμε  για την Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στο φαράγγι Αινών  στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε  μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών.  Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων.  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€) και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Πρωινή αναχώρηση για Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε και θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου.   Προσκύνημα στην ιερά Μονή των Ποιμένων και άμεση αναχώρηση για την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Νεκράς Θαλάσσης και στο σπήλαιο των Μάγων, όπου βρίσκεται στην Ι. Μ. του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.   Συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση Του. Μετάβαση στην Μικρή Γαλιλαία και στο σημείο Πανόραμα από όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στον Λόφο Σιών, όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο).  Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).   Στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Κυριακής του Ασώτου. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Mετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο για να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.   Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές Επιβίβαση στο λεωφορείο το μεσημέρι και αναχώρηση για την πόλη Λήδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου.  Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.   Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.  Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Λήδα.  
Πτήση Επιστροφής
Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.  Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 (A3-7136) με άφιξη στις 00.10.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 13.00.  Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 (A3-7117) με άφιξη στις 15.40  
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 15.00.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean (A3-924) στις 17.00, με άφιξη στις 19.00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·       Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
·       Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
·       Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
·       Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
·       Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
·       Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
·       Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
·       Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
·       Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ασφάλεια ατυχημάτων και οξείας ασθενείας
·       ΦΠΑ.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·       Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.  
·       Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
·       Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
·       Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
·       Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
·       Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.