ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ 8-15/3

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Λύδδα -Γαλιλαία-Τιβεριάδα-Ναζαρέτ-ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ-Βηθλεέμ-Σαμάρεια -Σινά-Νεκρά Θάλασσα -Σαραντάριο Ορος-Όρος των Ελαιών -Ιεριχώ-Ιερουσαλήμ-Ναός της Αναστάσεως -Γεθσημανή -Πανάγιος Τάφος-Οδός του Μαρτυρίου -Πατριαρχείο Ιεροσολύμων-Ιορδάνης Ποταμός-Βηθανία-Άγιοι Τόποι

ΑΠΟ 990 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ – ΚΗΠΟΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Συνάντηση με τον αρχηγό μας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  στις 05.30, στο γκισέ της Aegean. Τακτοποίηση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων.
Αναχώρηση με πτήση της Aegean (Α3-548) για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 07.35 με άφιξη στις 09.45. Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο πούλμαν
 Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά.  Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.
Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και Θάνατος του Χριστού και θα γίνει ΔΕΗΣΗ.   
Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανικήλειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Αγ. Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Αγ. Νικόδημου,  που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον Ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και  κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:    α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής  «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …».    β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας,  αλλά το  βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον»ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο 
οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα  του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια  μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με  «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.    
Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷτόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ  οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ  μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. 
 Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα Ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια 
διακόσμηση, καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον  Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο.  
Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της  Αναστάσεως, θα γίνει Δέηση και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «ΧριστόςΑνέστη»!   Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το  Καθολικό του Ναούτης Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι  Ορθόδοξες Ακολουθίες.    Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου  Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου, είναι η  χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο 
Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του.   
 Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο  στον Αγ.Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε  το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.   
 Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας  Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα  διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους  του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η  παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα  Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.  
 Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο. Συνεχίζουμεγια το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ καιΆννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.   
Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία  και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της  παλαιάς πόλης.  Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό  Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου  Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ.   
  Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ.Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν  προδόθηκε από τον Ιούδα.  Εκεί, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα  πριν από τηΣταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε οδός  του Μαρτυρίου για το Χριστό.  
 
Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός  της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην  Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).


 
2η ημέρα ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€15) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€25).
 Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.
 Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση
3η ημέρα ΙΕΡΙΧΩΣ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΧΟΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Μετάβαση στην Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο «πραγματικό» σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (Προαιρετική Ανάβαση με τελεφερίκ €17), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος, θα μεταβούμε στην Βηθανία, στον Τόπο προϋπαντήσεως του Χριστού μας, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και δείπνο, διανυκτέρευση.
 Στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών.
 
 
4η ημέρα ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ
Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.
Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)
 
 
5η ημέρα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ – ΣΙΝΑ
Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.
 Πρωινό. Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια ο Άγιος Παΐσιος καθώς και κελιά Μοναχών που ασκητεύουν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες,  δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Εκκλησιασμός. και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (Στάση σε οργανωμένη παραλία στη Νεκρά Θάλασσα και για όσους επιθυμούν θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Βηθλεέμ, Χωριό των Ποιμένων
7η ημέρα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΜ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Πρωινή αναχώρηση  για το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία λειτουργία. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Πρωινό στο ξενοδοχείο.
 Μετάβαση στην  κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο των Μάγων με μίνι βαν, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Ιουδαίας.  Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η Αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο της Μονής, για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων. 
 Μετάβαση στο όρος των Ελαιών, όπου  θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, στην αποκαλούμενη Μικρή Γαλιλαία, στον Τόπο όπου ο Χριστός μας εμφανίσθηκε στους Μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του. Συνεχίζουμε για τον Τόπο Αναλήψεως του Χριστού μας. Από την θέση Πανόραμα, θα έχουμε μία ωραία Πανοραμική θέα της πόλεως των Ιεροσολύμων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μεταβούμε στο Φρέαρ του Ιακώβ στην Σαμάρεια, εντός του περικαλλούς Ναού της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε και το λείψανο του Οσιομάρτυρος Αγ. Φιλουμένου.
 
 
8η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ – ΣΙΩΝ – ΚΑΡΝΤΟ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΛΗΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ, μετάβαση στην Σιών, όπου το ΥΠΕΡΩΩΝ, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος.
 Μετάβαση στην Τάφο του Βασιλέα Δαυίδ και ολοκληρώνουμε με την επίσκεψη στον τόπο όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο) όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου (cardo) με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα.
 Μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη (το Αλ Ακσά και του Ομάρ), είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία μας αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α.
Θα δούμε το Τείχος των Δακρύων, ιερότατου τόπου των Ιουδαίων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.
 Μετάβαση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟ τον Γ΄.
 Στην συνέχεια μετάβαση, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Στον Ναό της Αναστάσεως, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα ακόμη προσκύνημα και μετά αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίων Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
 Ακολούθως θα μεταβούμε στην Γιάφα, όπου η Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων με θέα την Μεσόγειο Θάλασσα. Θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχαους, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό.
Τελ Αβίβ - πτήση προς (Αθήνα) Θεσσαλονίκη
Μετάβαση στο αεροδρόμιο, στις 17.30 έλεγχος και τυπικές διαδικασίες. Πτήση στις 20.10  (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 22.20. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη με την πτήση Α3-136 στις 23.15 , άφιξη στις 00.10.
 Ακάθιστος Ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.
Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.
Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ / Χωριό των Ποιμένων στο Shepherds House Hotel 4*,  Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής.
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Φόροι Αιγύπτου.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ και φόρος εξόδου
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας με πιστοποίηση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €17.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €25.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα €15.
 • Υποχρεωτικά Φιλοδωρήματα €25.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση
 • μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.