Άγιοι Τόποι και Ιορδανία

Αεροπορικώς, 11 ημέρες

Τέλ Αβίβ-Ιεροσόλυμα-Βηθλεέμ-Ιεριχώ-Ιορδάνης Ποταμός-Τιβεριάδα-Γαλιλαία-Πέτρα

ΑΠΟ 1140 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία» στις 13.00, πτήση για την Αθήνα με την Aegean στις 15.00, άφιξη στις 16.00. Πτήση για το Τελ Αβίβ στις 17.00 η ώρα άφιξη στις 19.00 η ώρα, συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
2η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΡΩΤΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και τις 10.00 αναχώρηση για τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας,  τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, τον τόπο εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.   Χρόνος ελεύθερος στα καταστήματα της παλιάς πόλης και το απόγευμα  θα παρακολουθήσουμε τους Πρώτους Χαιρετισμούς στον Πανάγιο Τάφο, όπου θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Ιεοσολύμων.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Πρωινό και μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, ακολουθεί ξενάγηση στην Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο σπήλαιο που φυλάσσονται τα λείψανα των Νηπίων που σφαγιάσθηκαν από τον Ηρώδη και στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου.  Μετάβαση στον Ιερό Ναό των Ποιμένων και  προσκύνημα στο σπήλαιο των Ποιμένων. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την Ι.  Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, επίσκεψη με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στην Ιερουσαλήμ  θα  επισκεφθούμε την Αγία Σιών όπου βρίσκεται το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, το σπίτι του Ιωάννου όπου εκοιμήθη η Παναγία, ο Τάφος του Δαυίδ και η Πατριαρχική Σχολή. Μετάβαση στην περιοχή «Κατά Μόνας» όπου η Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και ο Τάφος του Αγίου και στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού.  Δείπνο, διανυκτέρευση.    
 
4η ημέρα ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ - ΙΕΡΙΧΩ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Πρωινή αναχώρηση για Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου για την σημερινή εορτή του Αγίου. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».    Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του.ανάβαση με τελεφερίκ 14€, τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Σήμερα θα διανυκτερεύσουμε  στην Ιεριχώ, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πρωινή αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα μεταβούμε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση, ήταν το ξυλουργείο του Ιωσήφ.   Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ.   Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και του τόπου όπου ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα.  Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.  
 
6η ημέρα ΕΙΛΑΤ - ΠΕΤΡΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
Νωρίς το πρωί, θα αναχωρήσουμε για μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, ταξιδεύοντας κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ, Ιορδανίας  και Αιγύπτου). Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Ιορδανίας όπου σε απόσταση δύο ωρών περίπου και στo κέντρο  της Αραβικής ερήμου, θα βρεθούμε  στο Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία ο Λώρενς της Αραβίας. Επίσκεψη στο πάρκο με 4Χ4, με ειδικά τοπικά οχήματα. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
7η ημέρα ΠΕΤΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ροδοκόκκινη πόλη Πέτρα, ένα ανεξίτηλο σημάδι της ιστορίας του ανθρώπου. Βρισκόμαστε ξαφνικά, από το πουθενά στη μέση μιας ολοζώντανης και ταυτόχρονα νεκρής αρχαίας πολιτείας. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου.   Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (συν τοις άλλοις και στρατηγική) φρόντισαν να βάλουν τη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8η ημέρα ΠΕΤΡΑ - ΜΑΔΗΒΑ - ΑΜΜΑΝ - ΓΕΡΑΣΑ
Πρωινή αναχώρηση για την Μαδηβά όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται ο αρχαιότερος χάρτης των προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων σε ψηφιδωτό. Στο διπλανό όρος Νέμπο θα δούμε τον Τάφο του Μωυσέως.   Το ταξίδι μας στον χρόνο ξεκινά από την Γέρασα την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη Οδό με την κιονοστοιχία.   Επιστρέφουμε στο Αμάν, την πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στην Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια.   Θα ξεναγηθούμε στην Ακρόπολη και θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 20 μ.Χ. αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία, το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών και θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για τα σύνορα με το Ισραήλ, διέλευση της Γέφυρας του Βασιλέως Χουσείν, άφιξη στην Ιεριχώ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
9η ημέρα ΙΕΡΙΧΩ - ΧΟΖΕΒΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ)
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών και στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου καθώς και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Ιερουσαλήμ, όπου στον Ναό της Αναστάσεως θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Β Χαιρετισμών και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Πανάγιο Τάφο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10η ημέρα ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας,  όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου.  Μετάβαση στην Ιερουσαλήμ και στο όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, το σημείο όπου ο Χριστός μας εμφανίσθηκε στους Μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του, αλλά και το σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας.   Συνεχίζουμε για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο λιθοβολισμού του Αγ. Στεφάνου,  το πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα, την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας, τους  τάφους του Ιωακείμ και της Άννας καθώς και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον Κήπο της Γεθσημανής όπου ο τόπος της προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας του Κυρίου μας.Από την Πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας, όπου ο Τόπος Γεννήσεως της Παναγίας μας, στην διπλανή Βηδεσδά όπου η Προβατική Κολυμβήθρα, στο Λιθόστρωτο, καθώς και στο Μοναστήρι της «Φακής», όπου η Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου.   Άφιξη στο Πραιτώριο /Φυλακή του Χριστού μας και διασχίζοντας την οδό του Μαρτυρίου, περνούμε από τις στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά-, στάση όπου ο Χριστός μας, έπεσε υπό το βάρος του Σταυρού και ο Σίμων ο Κυρηναίος κλήθηκε να συνεχίσει μέχρι τον Γολγοθά, στάση στον Οίκο της Αγίας Βερονίκης - Άγιο Μανδήλιο, στάση στο σημείο όπου ο Χριστός μας αντίκρυσε την Παναγία, σημείο όπου συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων να κλαίνε, στην Πύλη της Καταδίκης. Στην σκέψη μας να ξετυλίγονται όλα τα φρικτά γεγονότα, που «βιώνουμε» στις Ευαγγελικές Περικοπές της Μ. Παρασκευής  φθάνουμε στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως και στον Φρικτό Γολγοθά, όπου και θα προσκυνήσουμε. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανκτέρευση.
 
11η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την θεία Λειτουργία στον Ναό της  Αναστάσεως και να πραγματοποιήσουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια του Τιμίου Προδρόμου, της Σαιδανάγιας, του Αγ. Ευθυμίου, της Μεγάλης Παναγίας. Για όσους επιθυμούν θα οργανωθεί επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο εναπομείναν τείχος του ναού του Σολομώντος.  Αναχώρηση στις  12.00 η ώρα το μεσημέρι για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πριν φθάσουμε στο αεροδρόμιο στην διπλανή  Λύδδα, θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου. Άφιξη στο αεροδρόμιο και διαδικασίες αεροδρομίου.  Αναχώρηση στις 16.00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.   Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 19.50  με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε με πτήση για την Θεσσαλονίκη στις 23.00 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55.
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.
  • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τους Αγίους Τόπους.
  • Ελληνόφων ξεναγός στην Ιορδανία.
  • Φόροι αεροδρομίων, συνόρων Ισραήλ/Ιορδανίας και βίζα Ιορδανίας.
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
  • Τα εισιτήρια στο πάρκο Wadi Rum και η περιήγηση με 4Χ4.
  • Τα εισιτήρια στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας (και ίππευση σε άλογα).
  • Τα εισιτήρια εισόδου του αρχαιολογικού χώρου στην Γέρασα  και στο Μουσείο του Αμάν.
  • Το εισιτήριο εισόδου στο Όρος Νέμπο όπου ο τάφος του Μωυσέως.
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 
Σημειώσεις:
  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες  μετά από τέλος του ταξιδίου,  διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
  • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον  μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές  οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  • Φιλοδώρημα 20€ το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)