Αδριανούπολη

Οδικώς, 4 ημέρες

Αδριανούπολη-Τουρκία

ΑΠΟ 110 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η & 2η Ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (436 Km)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 23.59. Μέσω της Εγνατίας οδού και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ άφιξη στο Ελληνικό τελωνείο των Κήπων για έλεγχο διαβατηρίων ταυτοτήτων. Δυνατότητα για οικονομικές αγορές στο DUTY FREE, συνεχίζουμε για το Τούρκικο τελωνείο, έλεγχος και περνάμε στην Τουρκία. Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη την δεύτερη κατά σειρά πρωτεύουσα της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το πάρκο Σιουτλούκ, τα ποτάμια (Έβρος,Τούνζας,Άρδας) τις γέφυρες, τα τεμένη, το κερβάν Σεράι του Ρουστέμ Πασά, το Μπεζεστέν, οι κλειστές αγορές όλα τόσο δεμένα μεταξύ τους που μας εντυπωσιάζουν στην πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο εφόσον μας το επιτρέπουν. Ελεύθερος χρόνος για αγορές στο μεγάλο παζάρι της πόλης που λαμβάνει χώρα κάθε Παρασκευή, στη κλειστά αγορά αλλά και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της πόλης. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε  το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής τζαμί Selimye , το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Θα περιηγηθούμε στα παλιά ελληνικά κτίσματα με το λεωφορείο στη συνέχεια θα δούμε το πρώτο νοσοκομείο της Οθωμανικής περιόδου το σημερινό  Μουσείο Υγείας τα Μπεγιαζίτ Β και το Κουλλιέ 
(συγκρότημα κτηρίων του 1488) και συνεχίζουμε για να δούμε τα απομεινάρια του παλατιού του Σαραγί Τζεντίν, το μνημείο Βαλκανικών πολέμων τον Πύργο της Δικαιοσύνης και το χώρο του Κιρπινάρ όπου κάθε χρόνο τελούνται οι παραδοσιακοί αγώνες πάλης με λάδι των Πεχλιβάνιδων. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην πόλη για αγορές από το μεγάλο εμπορικό κέντρο, σήμερα σας προτείνουμε να απολαύσετε στιγμές ευεξίας σ’ ένα από τα χαμάμ της πόλης. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (436 km)
Πρόγευμα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη μέσω της περιοχής Karaagac (την παλιά Ορεστιάδα) όπου δόθηκε στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης. το Σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας που στάθμευε το OΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ,το Μνημείο της Λωζάνης, το Μνημείο του Σουκρού Πασά και το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στα σύνορα Τελωνιακός έλεγχος και μπαίνουμε Ελλάδα. Μέσω Εγνατίας Οδού & κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Οι μεταφορές , περιηγήσεις που αναφέρονται με  λεωφορείο του γραφείου μας .
  • Δύο διανυκτέρευσεις
  • Πρωινό  Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας .
  • ΦΠΑ, Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης. 
Δεν Περιλαμβάνονται :
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία