5ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Μυτιλήνη

ΑΠΟ 280 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ – ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συγκέντρωση στο Γραφείο μας στις 05:15 και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 08:30 απόπλους για την Μυτιλήνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 16:00. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρωινό. Αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο Αιβαλί. Παίρνουμε το πλοίο της γραμμής και σύντομα φτάνουμε στο Αϊβαλί. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε στα γραφικά σοκάκια τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια και τις εκκλησίες που σώζονται ακόμη και κοσμούν το σημερινό Αϊβαλί. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η Πέργαμος όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο ναό του Ασκληπιού. Μεταφορά στο λιμάνι και επιστροφή στην Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΓΙΑΣΟΣ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο - μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 12:15 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 22:20. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, αργά το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Καλοκαιρι -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
305 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
225 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
80 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Καλοκαιρι -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
305 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
225 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
80 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα
  • Τέσσερις  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη.
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, η προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλί και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.