Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη - Βελιγράδι (Δώρο το αεροπορικό εισιτήριο)

Οδικό Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη-Βελιγράδι-Τσεχία-Αυστρία-Ουγγαρία-Σερβία

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΑΓΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη και ξενάγηση στην Παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας του Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βατσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα (προαιρετικά) θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα για να θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με φωταγωγημένα όλα της τα ιστορικά κτίρια.
2η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση πόλης) (333 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και ξεκινάει η ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης) - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (536 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη η οποία χωρίζεται από το Δούναβη, στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Ματίας στη Βούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στον λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του Β’ Παγκόσμιου πόλεμου. Τέλος αναχώρηση για το Νόβι Σαντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 
4η ημέρα ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (περιήγηση) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ξενάγηση) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (731 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας», όπου θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, το σπίτι της Μιλένας Μάριτς Αϊνστάιν – σύζυγος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, την Εβραϊκή Συναγωγή Matica Srpska, την παλιά Ελληνική συνοικία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Βελιγράδι και να θαυμάσουμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Τέλος αναχώρηση για την πόλη μας. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις.
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών και βαλίτσα 23 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 83€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.