Τζουμέρκα 28Η Οκτωβρίου

Οδικώς, 3 ημέρες

Άρτα-Πράµαντα-Μονή Κηπίνας-Καλαρρύτες-Συρράκο

ΑΠΟ 145 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Άρτα – Πράμαντα
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07.00. Με καθ’ οδόν στάση στη διαδρομή για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στην Άρτα. Θα δούμε το ιστορικό γεφύρι της πόλης και θα επισκεφθούμε την εκκλησία -μουσείο της Παναγίας Παρηγορίτισσας. Συνεχίζουμε για την Κορωνησία. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για τα γραφικά Τζουμέρκα, κάνοντας στάση στο γεφύρι της Πλάκας, που ήταν κάποτε το μοναδικό σημείο προσπέλασης στον κάμπο της Άρτας. Άφιξη στα Πράμαντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Πράμαντα – Μονή Κηπίνας – Καλαρρύτες – Πράμαντα
Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό ακατοίκητο μοναστήρι της Κηπίνας (13ου αιώνα πιθανότατα) που κυριολεκτικά μοιάζει σφηνωμένο σε μια σχισμή του κάθετου βράχου. Αναχώρηση για το ξακουστό χωριό των Τζουμέρκων, Καλαρρύτες, για να δούμε τη χαράδρα του Καλαρρύτη και τον εντυπωσιακό καταρράκτη που γκρεμίζεται στο βάθος της. Επίσκεψη στο μουσείο Αργυροτεχνίας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό στα Πράμαντα. Επίσκεψη στο σπήλαιο Ανεμότρυπα, με τα τρία επίπεδα και τον θάλαμο της Κόκκινης λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Πράμαντα – Συρράκο – Θεσσαλονίκη
Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το πέτρινο παραδοσιακό χωριό Συρράκο. Είναι ο τόπος καταγωγής του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη και του πρωθυπουργού Ιωάννη Κωλλέτη. Επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη (1868-1894) που λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο και βιβλιοθήκη. Συνεχίζουμε για το χωριό Ελληνικό. Επίσκεψη στο μουσείο μοντέρνας τέχνης «Παπαγιάννη». Αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Τζουμέρκα 3*

  • Ημιδιατροφή

  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α. Και φόρο διαμονής

Δεν περιλαμβάνει: 

  • Ποτά , γεύματα 
  • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.