Μεσαιωνική Ούµβρια - Αναγεννησιακή Τοσκάνη - Cinque Terre

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 10 ημέρες

Ιταλία-Λάγκο Ματζόρε-Κόμο-Μιλάνο-Λούκα-Πίζα-Cinque Terre-Μοντεκατίνι-Σάν Τζιμινιάνο-Σιένα-Περούτζια-Μεσαιωνική Ούμβρια

ΑΠΟ 650 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΓΚΟΥΜΠΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ
Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Γκούμπιο σημαντική Ρωμαϊκή αποικία με σημαντικά μνημεία όπως το Ρωμαϊκό θέατρο, το Παλάτι Τόρρε και τον Καθεδρικό Ναό. Επόμενη επίσκεψη η πρωτεύουσα της Ούμβριας η Περούτζια. Στην περιήγησή μας στην Κόρσο Βανούτσι θα δούμε την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 
3η ημέρα ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΑΣΙΖΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ο οποίος ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε την Πιάτσα ντελ Κομούνε, το Παλάτσο Κομουνάλε, την Βασιλική της Σάντα Κιάρα, και το Ντουόμο του Σαν Ραφίνο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. 
4η ημέρα ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι Τέρμε, μία από τις πιο κομψές λουτροπόλεις της Ιταλίας. Δείπνο. 
5η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. 
6η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ CINQUE TERRE
Πρόγευμα. Αναχώρηση για μία μαγευτική κρουαζιέρα στα παραμυθένια χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας στη Λιγουρική Θάλασσα. Η περιοχή είναι μία από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθούμε τρία από τα μεσαιωνικά χωριά της, με πρώτη στάση στο Monterosso, τη Vernazza, που είναι ίσως και το ωραιότερο χωριό και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου της με μία θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο
7η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΠΙΖΑ - ΛΟΥΚΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα, πάνω στα ερείπια ενός οχυρωματικού κτιρίου, από των Φραγκίσκο Α΄ Σφόρτσα, Δούκα του Μιλάνου, που κατά την διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Χρειάστηκαν 5 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και σήμερα είναι ο 5ος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 
8η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ - ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για τη μαγευτική λίμνη Κόμο, η φυσική ομορφιά της οποίας αποτέλεσε διαχρονική πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς, ποιητές και συνθέτες, ενώ οι επώνυμοι απολαμβάνουν τη ζωή στις αριστοκρατικές βίλες τους. Θα επισκεφθούμε την πόλη του Κόμο που είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βορείου Ιταλίας και αποτελεί ένα πολυτελές προάστιο του Μιλάνου, που προσφέρει χαλάρωση και αναψυχή. Επόμενη επίσκεψη η λουλουδιασμένη Στρέζα, κομψό θέρετρο στη Λάγκο Ματζόρε (Μεγαλύτερη Λίμνη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα, με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. 
9η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη.
Επιβάρυνση 30€ στις 22 Αυγούστου

Περιλαμβάνονται:
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Ανκόνα - Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρόγευμα καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • ΔΩΡΟ - Εισιτήριο για την κρουαζιέρα στα χωρία της Cinque Terre.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (25€)• Είσοδος στο Ωκεανογραφικό Μουσείο
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Μασσαλία 2,5€, Νίκαια 2,5€, Γένοβα 3€, Μιλάνο 2€) 
Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.