Μάλτα Κάστρα, Θάλασσα & Ήλιος (Α)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μάλτα-Blue Lagoon-Γκόζο-Κήποι Αγίου Αντωνίου-Μεδίνα-Ραμπάτ-Τα Αλί-Μόστα--Βιττοριοσα -Senglea---Κήποι Μπαρακα-

ΑΠΟ 369 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΗΠΟΙ ΜΠΑΡΑΚΑ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ - ΕΡΓΑ CARAVAGGIO THE 3 CITIES : SENGLEA - VITTORIOSA - COSPICUA - NIGHT OUT
Συγκέντρωση στις 07.30 το πρωί στο αεροδρόμιο 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' και γνωριμία με τον συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την καρδιά της Μεσογείου, τη Μάλτα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, ένα νησί που αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η Βαλέτα είναι οχυρωμένη, χτισμένη πάνω σε ένα στενό ακρωτήρι, πλαισιωμένη από δύο φυσικά λιμάνια και διαθέτει και ένα περήφανο φρούριο, το Saint Elmo. Η πόλη χτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη μετά τη Μεγάλη Πολιορκία των Οθωμανών του 1565. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλη εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ' όπου θα δούμε την πανοραμική θέα του μεγάλου λιμανιού της Μάλτας (Grand Harbour) και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942.
Αν και το ταξίδι στον χρόνο είναι κάτι ανέφικτο, αυτή η βόλτα στις καστροπολιτείες του νησιού, είναι ένα αληθινό βύθισμα στο παρελθόν. Θα περπατήσουμε ακόμη στον κεντρικό πεζόδρομό Triq Ir-Repubblika, με τα παλιά κτίρια με τα «κλειστά» μπαλκόνια, τα καταστήματα με τις vintage επιγραφές και θα δούμε τα κάθετα σοκάκια με τα χρυσόχρωμα, ταλαιπωρημένα κτίρια και τα φθαρμένα palazzi που βρέχονται από την αύρα της θάλασσας. Ακόμη θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τον καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, τον πιο εντυπωσιακό ναό της Μάλτας, εξαίρετο δείγμα μαλτέζικου μπαρόκ. Ο ναός ανεγέρθηκε μεταξύ του 1573 και του 1578 ως μοναστική εκκλησία των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Στην επίσκεψη μας στο μουσείο θα θαυμάσουμε δύο από τα πιο φημισμένα έργα του Καραβάτζιο, τον «Αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή» και τον «Άγιο Ιερώνυμο».
Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε τις περιοχές των 3 πόλεων - την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565 (The three cities). Ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, τα οποία είναι χτισμένα σε μια υπέροχη θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour) και έχουν έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέτας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων και το σπίτι του δήμιου. Τελειώνοντας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.
Η περιοχή που είναι το ξενοδοχείο σας, είναι ιδανική και για βραδινή βόλτα γιατί η Sliema και η St. Julian’s, σφύζουν από ζωή, διαθέτοντας μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, bar και club. Το Paceville, στην άκρη του St. Julian’s, είναι το νυχτερινό επίκεντρο. Οι ντόπιοι κάνουν passeggiata, δηλαδή βόλτα, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος, αν τον κοιτούσες από ψηλά θα έμοιαζε με κορδέλα, διατρέχοντας αναρίθμητους κόλπους, λιμανάκια και μαρίνες.
2η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΣΤΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑ ΑΛΙ - ΛΟΦΟΣ ΡΑΜΠΑΤ ΜΕΔΙΝΑ - ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΟΛΗ - ATTARD - ΚΗΠΟΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Η χώρα που δεν έχει μεγαλύτερη έκταση από τη Νάξο, έχει περίπου 480.000 κατοίκους και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε πυκνότητα πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου κι αν κοιτάξετε, θα δείτε κτίρια, πόλεις, κάστρα. Στη βόλτα μας θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μοστα, με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη και στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργοστάσιο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για επίσκεψη στην περίφημη Μεδινα.
Αποκαλείται <σιωπηλή πόλη>, επειδή είναι οχυρωμένη σε ένα απόρθητο κάστρο και λόγω της μυστηριώδους περιβάλλουσας ατμόσφαιρας. Είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, πριν οι Ιωαννίτες Ιππότες χτίσουν το οχυρό τους κοντά στη θάλασσα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό του 1693. Όταν κατέλαβαν οι Ιππότες το νησί η παλιά μαλτέζικη αριστοκρατία εγκαταστάθηκε εδώ. Σήμερα, με προσεκτική συντήρηση και ελεγχόμενη αναπαλαίωση, προσπαθεί με τη βοήθεια και της Unesco να διατηρήσει τη θαυμάσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι συνδυασμένη με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία. Είναι η πιο κομψή αλλά και η πιο ακριβή περιοχή της Μάλτας. Οι βαριές ολοσκάλιστες ξύλινες πόρτες των σπιτιών της ανοίγουν σπάνια. Η πόλη δεν έχει εμπορική ζωή και φαίνεται να ζει περισσότερο στο ένδοξο παρελθόν παρά στο παρόν. Η μαγική της ατμόσφαιρα δεν έχει αλλοιωθεί από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν εκεί. Στη βόλτα μας, θα θαυμάσουμε εντυπωσιακά πυργόσπιτα με χαρακτηριστικά περίτεχνα φανάρια, πετρόχτιστα μοναστήρια και νορμανδικά παλάτια.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική κοινότητα του Attard και τους περίφημους κήπους του Αγίου Αντωνίου και το Προεδρικό μέγαρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα με την άμαξα, να φωτογραφήσετε τα magic bus από το 1950, να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και τις σούπες λαχανικών.
3η ημέρα GOZO ISLAND - BLUE LAGOON - COMINO - ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ AHRAX & SANTA MARIA - MALTA LOCAL COOKING CLASS
Σήμερα σας έχουμε 2 ωραίες “θαλάσσιες” προαιρετικές εκδρομές:
  • ΟΔΙΚΗ / ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ GOZO
Για να πάμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε με το λεωφορείο στο βόρειο λιμάνι και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Φτάνουμε και αρχίζουμε μια ωραία περιήγηση με το λεωφορείο. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν γρήγορα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψη στο νησί αυτό. Θα επισκεφθούμε το Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη και τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες). Ακόμη θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Σλέτι, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
  • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 4 ΣΕ 1! GOZO ISLAND - BLUE LAGOON - COMINO - ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ AHRAX & SANTA MARIA -ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (CHOCOLATE FACTORY)
Εσείς που θέλετε να το ζήσετε πιο καλοκαιρινά με μικρά πλοιάρια και βουτιές σε καταγάλανα νερά ελάτε σε αυτή την εκδρομή! Μεταφερόμαστε με το λεωφορείο στο βόρειο λιμάνι της Μάλτας και μπαίνουμε στο καραβάκι για μια ωραία κρουαζιέρα σε απίθανα μέρη.
Το απόγευμα σας προτείνουμε να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την μαλτέζικη γαστρονομία με επίσκεψη στο Εργοστάσιο σοκολάτας. Η Μάλτα φημίζεται για τα κρασιά και την σοκολάτα και ακριβώς αυτά τα 2 μπορείτε να βρείτε εδώ. Αν επιθυμείτε κάποιος ειδικός μπορεί να σας δείξει για κάθε κρασί ποιο είδος σοκολάτα μπορεί να συνδυαστεί.
Το βράδυ, αν και πλέον έχετε μάθει τα μέρη, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την Πλατεία Δημοκρατίας (Misrah Ir- Repubblika), για απεριτίφ και pastizzi στο Caffe Cordina.
4η ημέρα SAINT JULIAN'S - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Είναι τόσα αυτά που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το νησί που πρέπει να επιλέξετε. Σήμερα η μέρα είναι όλη δική σας για να κάνετε αυτό που επιθυμείτε. Επιλέξτε μια θαλάσσια μίνι κρουαζιέρα, δείτε τους Μεγαλιθικούς ναούς της Μάλτας, επισκεφτείτε το παραδοσιακό ψαροχώρι Μαρσασλόκκ ή κάντε μπάνιο σε μια από τις παραλίες του νησιού. Ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.
5η ημέρα SAINT JULIAN'S - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μπορεί να είναι η τελευταία μας μέρα στο νησί, όμως έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας επειδή η πτήση της επιστροφής μας είναι βραδινή. Παίρνουμε το πρωινό, αφήνουμε τις αποσκευές στο ξενοδοχείο και αργά το απόγευμα είναι η ώρα που αυτό το όμορφο καλοκαιρινό break έρχεται στο τέλος του. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
  • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • καθημερινά Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά) 145€