Ντουμπρόβνικ «το διαμάντι της UNESCO»

Οδικώς, 4 ημέρες

-Game of Thrones Walking Tour-Μόσταρ-Κροατία-Κότορ-Μπούντβα-Τίρανα-Οχρίδα

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ - ΤΙΡΑΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση . Μέσω Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή.  Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα.  Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου.  Στην συνέχεια και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .  Δείπνο. 
2η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - GAME OF THRONES WALKING TOUR
Πρωινό . Σήμερα θα ξεναγηθούμε  στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ. Αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό σε ολόκληρη την Αδριατική μετά τη Βενετία. Το ιστορικό τμήμα της (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη με τείχος μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Θα ξεναγηθούμε ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, την κεντρική οδό stradum, το παλάτι του κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Ραγκούσα, το κτίριο του τελωνείου, το Δημαρχείο, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται η κεντρική πλατεία με το άγαλμα του μεσαιωνικού Ιππότη Ορλάντο, το ναό του Αγ. Βλάσιου προστάτη της πόλης και τον πύργο του ρολογιού. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391. Έπειτα για όσους επιθυμούν γνωρίστε από κοντά τα σημεία που έγιναν τα γυρίσματα του Game of Thrones. Θα ζήσουμε τον δικό μας μεσαίωνα ακολουθώντας διαδρομές σε γνώριμες τοποθεσίες. Η εντός των τειχών πόλη του Ντουμπρόβνικ φιλοξενεί τα σκηνικά του Kings Landing, πρωτεύουσας των Επτά Βασιλείων. Θα περιηγηθούμε, μεταξύ άλλων, σε φρούρια, στην κεντρική οδό, στο παλιό μεσαιωνικό λιμάνι και μέσω της αγοράς, στην πλατεία Ρεβέλιν. Στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά συμπλέκονται τα όρια του φανταστικού με την πραγματικότητα με φόντο την πανέμορφη πόλη. . Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα γύρω από το καταπράσινο νησί Locrum ή και επίσκεψη σε αυτό, περπάτημα στα τείχη της πόλης ή ανάβαση με το τελεφερίκ στο λόφο πάνω από την πόλη, για μία πανοραμική θέα ολόκληρης της περιοχής.
3η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το περίφημο Μόσταρ. Η πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με την δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Όλα αυτά στις όχθες του Νέρετβα με τα επτά εντυπωσιακά γεφύρια που ενώνουν το Μόσταρ. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο
4η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ «Η ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρωινό και η σημερινή μας διαδρομή θα μας οδηγήσει στο νησί Κόρτσουλα (Κόρκυρα Μέλαινα των αρχαίων, δηλαδή Μαύρη Κέρκυρα) , γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται) και γνωστό για τα λατομεία μαρμάρων. Στην περιήγηση μας θα δούμε την κεντρική πλατεία, το κυριότερο μνημείο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο κτίριο του νησιού, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου, κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το ιστορικό κέντρο του νησιού, το οποίο όχι τυχαία χαρακτηρίζεται και ως «μίνι-Ντουμπρόβνικ». Στην επιστροφή θα κάνουμε μια στάση για καφέ στη μεσαιωνική πόλη Στον ,όπου ευρίσκοντο οι αλυκές της δημοκρατίας του Ντουμπρόβνικ ,με το μακρύ τείχος  μήκους 4,5 χιλιομέτρων .Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  
5η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό . Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου. Πρώτος σταθμός, η παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη Κότορ , μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος μήκους 4,5 χλμ., που ακολουθεί τη γραμμή της απότομης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κότορ θα μας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στο αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Τέλος συνεχίζουμε  μέσω Πόγραδετς προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται: 
 
• Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία με δύο επαγγελματίες οδηγούς
• Διαμονή με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο
• Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
• Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• 24ώρη εξυπηρέτηση από το συνοδό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
 
• Δημοτικοί  φόροι
• Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα ,επισκέψιμους χώρους, οι 2 κρουαζιέρες του προγράμματος οι οποίες κοστίζουν 10€ στο Κοτόρ και 15€ στο Ντουμπρόβνικ ανά άτομο για την καθεμία.