“ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ” στην όμορφη ΖΑΚΥΝΘΟ

Οδικώς, 3 ημέρες

Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Άγιος Διονύσιος -Άγιος Διονύσιος -Λόφος Στράνη -Μπόχαλη -Ι.Μ. Αναφωνήτριας -Λίμνη Κερίου

ΑΠΟ 245 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη -Βέροια - Κοζάνη – Κυλλήνη - Ζάκυνθος (Βενετσιάνικος Γάμος) -(543 ΧΛΜ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί. Θα διασχίσουμε την Ιόνια Οδό  με ενδιάμεσες στάσεις, θα περάσουμε από την εμβληματική γέφυρα ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΡΙΟΥ στην Πελοπόννησο με προορισμό το λιμάνι της Κυλλήνης όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο (ώρα αναχώρησης του πλοίου 11.45 ). Άφιξη στο όμορφο νησί της Ζακύνθου, το FIORE DI LEVANTE,  και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η αναπαράσταση του Βενετσιάνικου Γάμου. Μια παράσταση με ένα πρωτότυπο και φαντασμαγορικό σκηνικό που θα μας μεταφέρει σε αλλοτινές εποχές της ενετοκρατίας, καθώς οι συμμετέχοντες εντυπωσιάζουν με τις στολές – αντίγραφα του 16ου αιώνα. Θα παρακολουθήσουμε επίσης μια μεγαλειώδη γιορτινή πομπή που διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγει στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου ακολουθεί η κορύφωση των εκδηλώσεων με τη διαδικασία του γάμου στην εποχή του 16ου αιώνα με το προικοσύμφωνο. Το γλέντι συνεχίζεται ως αργά τη νύχτα με την “Κόκκινη Νύχτα” όπου όλος ο κόσμος ντυμένος στα κόκκινα ξεχύνεται για χορό στους δρόμους και στις πλατείες. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το νοστιμότατο γαλακτομπούρεκο ή τη φιτούρα, το παραδοσιακό γλυκό του νησιού και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΙΠΝΟΔιανυκτέρευση.


 
2η ημέρα Άγιος Διονύσιος -Λόφος Στράνη – Μπόχαλη - Ι.Μ. Αναφωνήτριας – Λίμνη Κερίου – Καρναβάλι (40 ΧΛΜ)
Πρωινό και ακολουθεί  προσκύνημα στον πολιούχο του νησιού Άγιο Διονύσιο  και στη συνέχεια μετάβαση στο Λόφο του Στράνη εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «Ύμνο εις την Ελευθερία». Ακολουθεί επίσκεψη στη Μπόχαλη με την πανοραμική θέα όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο βενετσιάνικο κάστρο. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τη Μονή Αναφωνήτριας κι από εκεί τη λίμνη Κερίου. Η κατάφυτη ενδοχώρα του νησιού θα σας μαγέψει! Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το μεσημεριανό μας ΓΕΥΜΑ. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουμε την τρέλα του Ζακυνθινού Καρναβαλιού με την παρέλαση αρμάτων, τραγούδια, χορούς, μασκαρεμένους θιάσους, “μπουλούκια”, μουντζουρωμένους , “μωρέτες” που γυρίζουν στους δρόμους και απαγγέλλουν με στόμφο και σε τραγουδιστό λατίνο ύφος πειραχτικούς, σατιρικούς στίχους. Οι εκδηλώσεις κλείνουν με την πολύ διασκεδαστική "Κηδεία της Μάσκας", μία αναπαράσταση-παρωδία κηδείας με πολύ γέλιο, όπου τη θέση του νεκρού παίρνει ο Καρνάβαλος, ενώ ακολουθούν οι θλιμμένοι συγγενείς, με απερίγραπτη ευφάνταστη εξέλιξη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να συμμετάσχετε στην παραδοσιακή προαιρετική διασκέδαση σε τοπικό εστιατόριο με Καντάδες που έχει οργανώσει για εσάς το τουριστικό Γραφείο! Διανυκτέρευση.
 
 
3η ημέρα Ζάκυνθος -Βέροια-Θεσσαλονίκη (543 ΧΛΜ)
Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο για να δοκιμάσουμε και να προμηθευτούμε το περίφημο λάδι και λαδοτύρι του νησιού και μία παραδοσιακη βιοτεχνία η οποία παράγει το διάσημο νηστίσιμο μαντολάτο, το παστέλι αλλά και λουκούμια, μάντολες και άλλα πολλά παραδοσιακά προϊόντα της Ζακύνθου!. Επιβίβαση στο ferry boat (ώρα αναχώρησης του πλοίου14.00), (ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΛΑΓΑΝΑ & ΕΛΙΕΣ) , άφιξη στην Κυλλήνη και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες βασικές στάσεις καθοδόν. Άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.


 
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 * με ημιδιατροφή (πρωινό και 1 ΔΕΙΠΝΟ - 25.02 και 1 ΓΕΥΜΑ - 26.02)
  • Εισιτήρια Φ/Β για το δρομολόγιο Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κυλλήνη
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έμπειρος ΑΡΧΗΓΟΣ -και επιπλέον έμπειρος ΣΥΝΟΔΟΣ - ΞΕΝΑΓΟΣ καθόλη τη διάρκεια της Εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator
 
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται :
  • Οι φόροι διαμονής, οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στη reception του Ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
  • Το προαιρετικό παραδοσιακό γλέντι με τις περίφημες ζακυνθινές καντάδες